Een wereld van genieten!

Gewoon in Zwijndrecht

Tabakspijpen

Ons assortiment bestaat onder andere uit Big Ben pijpen. Daarnaast hebben we ook verschillende soorten pijp tabak, zoals Mac Baren, Davidoff, Compaenen, etc.

Het vervaardigen van een handgemaakte tabakspijp vereist liefde voor het product maar ook oog voor de schoonheid van de grondstof: het Bruyère-hout. Het creëren van een tabakspijp is een ambacht – een kunst.

De tabakspijpen kunnen je als roker laten genieten van het moment, het leven en alle gelukzaligheden die daarbij horen. Gubbels tabakspijpen zijn namelijk niet zomaar tabakspijpen. Ze projecteren een levensstijl en levenskunst.

De tabakspijp blinkt uit in door velen allang vergeten technieken, welke essentieel zijn voor het vervaardigen van een perfecte tabakspijp. De tabakspijpmakers moeten geduld en aandacht voor finesses hebben. Ook moeten zij een goed gevoel voor evenwicht en verhoudingen hebben. Het hangt immers van de balans – de hevelwerking – af of de pijp bij de roker prettig in de mond zal liggen. Tevens benodigt het maken van een tabakspijp een speciale affiniteit voor rookpijpen an sich én een affiniteit met het poreuze materiaal: het Bruyère-hout.

De wortels van het Bruyère-hout die gebruikt worden voor de tabakspijpen komen uit de aarde rondom de Middellandse Zee en de waarde van de pijp vloeit onder andere voort uit het gebruik van dit materiaal. Gedurende het secuur uitgevoerde proces kunnen er echter verschillende imperfecties in het hout naar voren komen. Het is nooit vooraf te bepalen of het blok hout daadwerkelijk omgetoverd kan en zal worden naar hetgeen de pijpmaker voor ogen had. Ook is het tot het einde onduidelijk of het de standaard haalt. Als dit niet het geval is kan het originele stuk hout zelfs in de open haard belanden: het hout is dan niks meer waard.

Onze tabakspijpmakers hebben ervaring met het werken met poreuze materialen zoals het Bruyère-hout. De kwaliteit en waarde van de pijp moeten al in het stuk hout aanwezig zijn, dat kan nooit gecreëerd worden door de pijpmaker zelf. Hoeveel kwaliteiten hij ook bezit.

Bekijk ons assortiment

Van dinsdag t/m vrijdag geopend

Van 08:00 tot 17:30!